28 september 2017

Herfstvakantie 2017

In de herfstvakantie is Handwerkcafé Zwolle maar lieftst twee middagen geopend!

Handwerkcafé Zwolle
Op woensdag 25 oktober is het Atelier vanaf 13.30 uur weer inloopcafé voor iedereen die van handwerken en textiele werkvormen houdt.
Wees welkom met je brei-, haak-, borduur- of bijvoorbeeld quiltwerk. Onder het genot van een kop koffie of thee wisselen we weer alle textiele nieuwtjes en wetenswaardigheden uit.

Workshop voor Kids (m/v) vanaf 7 jaar
Op donderdag 26 oktober zal het Atelier weer door de Kids ingenomen worden!
De workshops voor Kids zijn een doorslaand succes. Tijdens de Summerschool hebben we verschillende technieken geleerd en zijn er heel mooie werkstukken gemaakt.

Op de 26e laten we onze creativiteit weer helemaal de vrije loop. Met stoffen, garens en accessoires gaan we onze eigen dromenvanger maken.

Een dromenvanger komt oorspronkelijk uit de cultuur van een indianenvolk uit Noord Amerika. De naam zegt het eigenlijk al; het is een ding (object) dat je dromen vangt. De goede en ook de nare dromen. De goede dromen kunnen erdoor de slechte blijven hangen en lossen ‘s ochtends weer op.

Wij maken onze eigen dromenvanger. We gaan een ring versieren en daarin een web ‘bouwen’. Daarin kunnen de dromen gevangen worden. Daarna kun je jouw dromenvanger naar wens met meer versierselen verfraaien tot een kleurrijk object.

Het wordt ongetwijfeld weer een gezellige, drukke bedoening waarbij iedereen zich kan uitleven binnen textiele werkvormen.

Voor de workshop moet je je wel opgeven!
Dat kan via info@stedelijkmuseumzwolle.nl  of bel telefoonnummer 038-4214650
Kosten: € 5.00 per kind incl. ranja, lekkers en materialen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten