02 september 2017

Workshops

Komende tijd staan diverse technieken in de spotlights bij Handwerkcafé Zwolle

15 september - Broderie d'Art
Marjolein van der Heide geeft ons een kijkje achter de schermen van Broderie d'Art. En het blijft niet bij kijken. We gaan ook doen! Aan het werk met delicate stoffen en prachtige rocailles (micro's) en pailletten.



23 september - Russische poppen maken
Lada van Wijngaarden van Atelier 't Haantje gaat ons vertellen over de vrouw in Rusland. En, over de poppen die zij maakt die een sprekend beeld weergeven. Deelnemers krijgen een materialen pakket om op deze dag onder deskundige leiding van Lada ook zo'n bijzondere vrouw te maken.

no photo available yet


21 oktober - Klederdracht van de Dai uit Yunnan
Ien Rappoldt is gast in Handwerkcafé Zwolle en zij presenteert haar nieuwste werkboek 'Klederdracht van de Dai uit Yunnan' Het is een uitgebreid boek waarin heel veel, nieuwe, technieken staan. Die zijn uitgebreid beschreven en rijk geïllustreerd met patronen. Ien zal uitgebreid op een aantal onderwerpen ingaan. Het boek is té  uitgebreid om helemaal te behandelen. Na deze dag kun je wel met alle info uit het boek thuis aan de slag. Uiteraard staat er ook weer een 'textiel-extra-techniekje' buiten het boek om op de agenda.

Dai - kostuum



2 december - Temari
Deze workshop gaat verzorgd worden door de Temari-expert Sandra Moek. Zij beheerst deze Japanse kunst als geen ander en gaat ons laten kennismaken met deze intrigerende textiele werkvorm. Temari is meer dan 1300 jaar bekend! Van oudsher wordt de Temari gemaakt van een prop vodden, omwikkeld met garen en daarna versierd met zijden garen in kleurrijke patronen.
Tegenwoordig is een piepschuimbal de basis van waaruit wordt gewerkt. Met naaigaren wordt de bal omwikkeld tot er geen wit meer zichtbaar is. Dat deze ondergrond gebruikt wordt heeft een doel waarover je alles hoort tijdens de workshop.




Alle workshops zijn op inschrijving!


Aanmelden kan via handwerkcafezwolle@hotmail.nl
Prijzen voor deelname variëren per workshop.
Meer info kun je opvragen via bovenstaand Email-adres.

Alle workshops zijn inclusief koffie/thee met lekkers en materialen.
Lunchgerechten / -gerechtjes zijn verkrijgbaar in het Museumcafé.

Locatie; Atelier in Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41



Geen opmerkingen:

Een reactie posten